10-daagse Vipassana retraites

10-daagse Vipassana retraites (Mahasi-methode) in Doetinchem. Begeleiding: Guus Went, geassisteerd door Jerome Stoel. De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers.

In de Mahasi-methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in de retraite zaait.

Lees de diverse ervaringen van eerdere deelnemers.

Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.

Programma:

Na je aankomst rond 16.30 uur kun je je installeren in je éénpersoonskamer (met eigen toilet en douche). Je kunt best ook eerder komen, je bagage achterlaten en een wandeling maken door de fraaie omgeving. Om 17.00 uur beginnen we met een algemene inleiding. Om 18.00 uur is er een eenvoudige ontvangst-maaltijd van soep en brood. Om 19.00 uur zijn er begininstructies voor de meditatie. Om 21.00 gaat de stilte in.

Op de tweede t/m de tiende dag zijn er dagelijks twee maaltijden: ontbijt om 7.00 uur en een warme maaltijd om 12.00 uur. Om 17.30 uur is er bouillon. De hele dag wordt doorgebracht met afwisselend zittende en lopende meditatie. Om 18.00 uur worden er aanvullende Dhamma-instructies gegeven. Daarnaast breng je iedere ochtend in 15 minuten individueel verslag uit van je oefening bij de begeleiders.

Op de tiende dag verbreken we de stilte op donderdagmiddag om 16.00 uur. Vrijdag na het ontbijt gaan we huiswaarts.

Data 2020:

Zomerretraite: maandag 3 augustus 16.30 uur tot vrijdag 14 augustus 09.00 uur; Stiltecentrum Betlehem, p/a Sint Willibrordsabdij, Abdijlaan 1, 7004 JL Doetinchem

Kosten

Verblijf:
1-persoons kamer € 640

Begeleiding: jouw donatie.

Na je aanmelding maak ik een afspraak met je voor een telefonisch kennismakingsgesprek.

Stiltecentrum Betlehem

p/a Sint Willibrordsabdij
Abdijlaan 1, 7004 JL Doetinchem

Bereikbaarheid